Uw consulent:

Carla Wagner
c.wagner@gastouderland.nl

Oudercommissie

Lijkt het u leuk om zitting te nemen in mijn oudercommissie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op voor verdere informatie.

Email: c.wagner@gastouderland.nl

EHBO cursus

EHBO: iedereen is weer up to date, het was en leerzame avond.

Gastouderdag 2017

Zaterdag 24 juni  2017”Gastouderdag” in Lent

Van 09.00-15.00 uur.

Diverse workshops, interessante en leerzame lezingen, een lekker lunch, Ontmoeten,  kortom een  inspireerde en gezellige dag, als dank voor jullie inzet.

Najaar 2017

“er zijn geen vervelende kinderen, er is alleen lastig gedrag”.

Gastouders lopen soms tegen “lastig” gedrag aan. Het kind zo druk hij/zij heeft misschien wel ADHD, maar is dit wel zo. Er zijn(digitale)prikkels en op school ligt de lat best hoog. Ouders hebben een verwachtingspatroon van hun kind, en van het ouderschap. In de dagopvang moeten peuters aan allerlei vaardigheden voldoen voordat ze naar school gaan. In de Gastouderopvang zijn de groepen kleiner en zijn de prikkels anders, maar ook daar komt “lastig” gedrag voor. Maar wat is “lastig” gedrag, wat vindt jij “lastig” gedrag? Wat zouden de mogelijke oorzaken kunnen zijn, maar nog belangrijker hoe gaan we hiermee om. Hoe reageer je op het gedrag van het kind en hoe bespreek je dit met de ouders. In het najaar gaan we hier samen met een deskundige over praten, hoe wat waar ?? wordt vervolgt...